De meeste klachten ontstaan door een disbalans in ons autonome zenuwstelsel. We worden ons pas bewust dat er iets niet in orde is doordat we (pijn)klachten krijgen, vermoeid raken etc. Als de balans herstelt kunnen we uitrusten, opladen en genezen.

Marijke is de expert in hoe je die balans van buitenaf kunt herstellen door middel van osteopathische technieken.

Wieneke is de expert in hoe je van binnenuit die balans kunt herstellen door middel subtiele signalen in het lichaam.

.Dit werkt zo;

Het autonome zenuwstelsel bestaat uit twee regelsystemen.

1.De sympathicus is het systeem dat ons in staat stelt te overleven in levensbedreigende situaties. Je zou kunnen zeggen dat dit het gaspedaal in je lichaam is. De stoffen die hierbij horen zijn cortisol en adrenaline en het sleutelwoord is ACTIE. Je hartslag versnelt, je bloeddruk stijgt en je adem versnelt. In deze stand wordt veel energie verbruikt. Om voldoende energie te kunnen leveren wordt dat bijvoorbeeld bij je spijsvertering, spieropbouw en regeneratie van cellen weggehaald.

2.De parasympaticus is verantwoordelijk voor herstel, reparatie, opbouw en rust. Je zou kunnen zeggen dat dit het rempedaal is. Als de parasympaticus actief is vertraagt je hartslag, daalt je bloeddruk en krijgen je spieren en organen voldoende bloed en zuurstof. De stoffen die hierbij horen zijn endorfine en dopamine (de zogenaamde feelgood hormonen) en het sleutelwoord hierbij is HERSTEL. 

Marijke kan je laten voelen hoe het is als je systeem weer in balans komt. Osteopathie brengt rem en gaspedaal in evenwicht. Feelgood hormonen kunnen aan het werk en je systeem herstelt.

Soms verdwijnen klachten niet helemaal of keren steeds weer terug. Dan is er een diepere oorzaak waardoor je autonome zenuwstelsel uit balans is of steeds opnieuw uit balans raakt.

Hier kan Wieneke bij helpen met stressregulatie coaching. Zij leert je waar te nemen hoe je brein je zenuwstelsel aanstuurt in bepaalde situaties. Dat klinkt misschien heel ingewikkeld, maar iedereen kan het. De signalen in je lichaam zijn de sleutel. Zo ga je zien of en wanneer je op je rem of gaspedaal trapt en wat je bewust kunt doen om die twee meer in evenwicht te krijgen. 

Daarnaast is Laura onze expert in hoe je voeding vóór je kunt laten werken. Naast osteopathie en coaching kan ook voeding een belangrijke sleutel voor je zijn om het zenuwstelsel in balans te brengen. Wanneer jouw lijf in de actie-stand staat kun je jouw voeding minder goed verteren en reageer je eerder anders op bepaalde voedingsmiddelen. Dit kan gepaard gaan met bijvoorbeeld maag-, darm of vermoeidheidsklachten. Je krijgt inzicht in wat bij jouw triggers zijn en ontvangt advies op maat met wat je op dat moment beter wel en niet kunt eten.

Je kunt kiezen voor alleen een osteopathie-behandeling bij Marijke of een behandeling van osteopathie gecombineerd met  gentle sense van Marijke en Wieneke samen. De consulten bij Laura staan hier los van. Wij adviseren je graag over wat voor jou of je kind de beste vorm is!