Osteopathie gaat over beweging van het weefsel. Elke cel is voortdurend in beweging, dit is een pompwerking die ervoor zorgt dat er constant stoffen kunnen worden opgenomen en uitgescheiden. Water speelt daar een belangrijke rol in.

Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water en dat zorgt ervoor dat alle processen zich kunnen afspelen die nodig zijn om het leven te kunnen waarborgen. Weefsel omvat spieren, bloedvaten, organen, bindweefsel, botten, hersenvocht. In gezondheid moet alles bewegen en stromen. Wanneer delen van het lichaam beperkt worden in dit proces, verliest het weefsel zijn kracht om te herstellen. Een osteopaat gaat altijd op zoek naar de bewegingsvrijheid in dat weefsel waar spanning, beperking of blokkades zijn. In de kracht van de beweging zit het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Binnen haar behandelingen laat Marijke mensen bewust worden van de oorzaak en het ontstaan van een klacht. Dat maakt de weg vrij voor het zelfhelend vermogen van het menselijke lichaam. Wat wij ervaren als klacht is een manier van het lichaam om een grens aan te geven. Het helpt je die te voelen, waar en wanneer je over-compenseert en onbewust verkrampt. Door de werking van haar handen vloeit de spanning weg en lossen blokkades zich op waardoor het lichaam zijn bewegingsmogelijkheid terugkrijgt. Dat brengt je bij welbevinden en gezondheid.