Volwassenen

Als volwassene kun je allerlei ongemak in je lichaam ervaren. De redenen daarvoor kunnen fysiek, (of emotioneel) trauma, (sport)blessures, (doorgemaakte) ziekte of stress zijn. We vinden dat ons lichaam goed moet functioneren dus blijven we vaak zo lang mogelijk doorgaan. Daardoor bouwt zich veel spanning op.

Op het moment dat je lichaam je beperkt of zelfs pijnlijk wordt, vind je dat vaak vervelend, maar het geeft een grens aan. Het is goed om daar naar te luisteren.

Hoe je dat het best kunt doen en wat je lichaam nodig heeft om weer te herstellen leren wij je. Soms is een behandeling bij Marijke daarvoor voldoende, maar als klachten hardnekkig blijken, onduidelijk zijn of er een emotionele component is, werkt het beter als Wieneke meekijkt.

Voor hardnekkige darmklachten, vermoeidheid of gewichtsverlies biedt Laura is een consult bij Laura zeker aan te raden.

 

Kinderen

(Jonge)kinderen staan van nature nog dichter bij hun lijf. Ze zijn open, spontaan, nieuwsgierig en willen graag ontdekken. Dat gaat gepaard met vallen en opstaan. Als dat letterlijk gebeurd kunnen er kwetsures ontstaan die je welbevinden een levenlang kunnen beïnvloeden.

Door de huidige maatschappij en het onderwijssysteem, dat zich meer richt op de cognitieve ontwikkeling van het kind, verliezen kinderen vaak het contact met hun lichaam. Daardoor bouwen ook zij spanning op die kan resulteren in allerlei klachten zoals buikpijn, hoofdpijn, “niet lekker in hun vel” zitten en zelfs gedrag- en leerproblemen.

Osteopathie kan ook bij kinderen ervoor zorgen dat ze zich weer kunnen ontspannen zodat blessures genezen en vage klachten verdwijnen.

Bij gedrag- en leerproblemen biedt de Osteo plus behandeling samen met Wieneke veel uitkomst.

Langdurige obstipatie, over- of ondergewicht en eczeem zijn klachten die heel goed door Laura behandeld kunnen worden.

Baby’s

Geboorte is een indrukwekkende gebeurtenis. Zowel voor jou als ouder, als voor je kindje. Er vinden tijdens de geboorte veel druk en trekkrachten op het lijfje plaats wat kan zorgen voor spanning. Je baby kan dat nog niet zelf reguleren en zoekt troost bij jou. Vaak is dat niet voldoende om alle spanning kwijt te raken

Bij duidelijk aanwijsbare redenen zoals veel ontroostbaar huilen, een voorkeurshouding, onrustig, darmkrampjes of reflux kan een osteopathische behandeling veel verlichting geven.

Soms zou je willen dat je kind al kan praten, omdat je niet de vinger kunt leggen op wat er precies aan de hand is. Om daar meer helderheid in te krijgen is een (gezamenlijke) sessie met Wieneke een hele mooie manier. Zo verwerk je zowel de fysieke als de emotionele spanning van een geboorte.

 

En ook bij zwangerschap voor moeders én vaders

Tijdens en na de zwangerschap gebeurt er veel met het lichaam. Deze veranderingen vergen een constante beweeglijkheid van alle weefsels in het lijf. Soms is daar een handje bij nodig om die beweeglijkheid te kunnen handhaven.

Uit onderzoek blijkt dat de gesteldheid (fysiek & emotioneel) van de aanstaande moeder, maar ook van de vader invloed heeft op de groei en ontwikkeling van het kind in wording. Fijn als opgebouwde spanning kan ontladen. Voor, tijdens en na de geboorte voor moeder, vader en kind.