Sommige klachten vragen meer aandacht dan anderen. Misschien heb je al een aantal behandelingen bij Marijke gehad en verdwijnen je klachten niet helemaal. Misschien komen je klachten steeds terug. Misschien zijn je klachten niet alleen fysiek, maar ben je ook op zoek naar rust en ontspanning. Of misschien wil je gewoon het beste voor jezelf, kind of baby.

Dan biedt Gentle Sense uitkomst. Ingewikkeld gezegd is het een natuurlijke, neurobiologische, lichaamsgeoriënteerde benadering om de diepere oorzaak van klachten in je systeem aan te pakken. In Jip en Janneke taal is het dat je leert waarom je pijn hebt, waarom je piekert, waarom je kind niet slaapt of waarom je baby maar blijft huilen en wat jij daar aan kan doen.

De communicatie tussen je brein en je lichaam verloopt via je zenuwstelsel. Met Gentle Sense ga je bewust begrijpen welke signalen er over en weer worden afgegeven. Zo kun je leren die te beïnvloeden zodat je autonome zenuwstelsel weer in balans komt. Waarom dat belangrijk is lees je hier. Volwassenen en kinderen kunnen dit zelf leren. Baby’s hebben hier hun ouders nog voor nodig. Dan kan jij dit als ouder leren zodat jij je baby kunt helpen. 

Gentle Sense is iets wat wij van nature hebben. Het bestaat uit seintjes van je lichaam om aan te geven waar er iets mis is of wat het nodig heeft om weer te kunnen herstellen. Dit kunnen pijnklachten zijn, maar ook vermoeidheid, slapeloosheid of stijfheid. Bij baby’s uit het zich vaak in huilen, niet goed slapen of moeite hebben met drinken. We zijn niet gewend daar naar te luisteren of hebben geleerd die te negeren. Dan is het heel moeilijk zelf waar te nemen wat die signalen precies zijn. Wieneke helpt je je eigen Gentle Sense weer terug te vinden.

Zij is getraind in het waarnemen van deze subtiele verschuivingen in spanning en kan die aan je terugkoppelen. Zo leer je geleidelijk sensaties waar te nemen en toe te laten die je onbewust negeert of wegstopt. Dit zorgt ervoor dat de communicatie tussen je brein en je lichaam weer optimaal verloopt. Je systeem kan ontspannen en je autonome zenuwstelsel komt weer in balans. Er zijn dan als het ware geen hick ups meer en alle energie gaat naar genezing en herstel.

Wieneke werkt in Buren en in Doorn. Ben je benieuwd wat zij voor jou of je kind kan doen?  Neem gerust contact op of

Chat openen