Sommige klachten vragen meer aandacht dan anderen. Misschien heb je al een aantal behandelingen bij Marijke gehad en verdwijnen de klachten niet helemaal. Misschien komen klachten steeds terug. Misschien zijn je klachten niet alleen fysiek, maar heb je ook een burnout of pieker je veel. Misschien blijft je baby maar huilen of eet je kind slecht en weet je niet goed meer wat te doen. Dan biedt stressregulatie coaching uitkomst. Samen kijken we niet alleen puur naar je fysieke klacht, maar ook naar welke stress de genezing daarvan in de weg staat. Dit kan onverwerkt trauma (bijvoorbeeld een geboorte of bevalling, maar ook een ongeluk of ziekte) zijn of issues van psycho-emotionele of psycho-sociale aard zijn.

Stressregulering is iets wat wij van nature hebben. Het bestaat uit seintjes van je lichaam om aan te geven wat het nodig heeft om weer terug te keren naar een ontspannen ritme. Dan pas kun je uitrusten, diep slapen en herstellen van (over)belasting en pijn. We zijn niet gewend naar die seintjes te luisteren, hebben geleerd die juist te negeren of we begrijpen ze simpelweg niet goed. Ik help je die op te merken en er op de goede manier naar te handelen.

Je leert spanning in je lichaam beter opmerken en hoe je die kunt ontladen zodat je pijn vermindert en je gedachtes tot rust komen. Waar Marijke spanning in je lichaam vóór jou ontlaadt door middel van haar handen, leer ik je om dat zélf te kunnen doen. Dit zorgt ervoor dat je ontspanning veel langer vast kunt houden en het herstelproces dieper door werkt. 

De communicatie tussen je brein en je lichaam verloopt via je zenuwstelsel. Die seintjes vormen daarin een belangrijke sleutel. Ik leer je bewust begrijpen welke signalen er over en weer worden afgegeven. Zo kun je leren die te beïnvloeden zodat je autonome zenuwstelsel weer in balans komt. Meer over hoe het autonome zenuwstelsel werkt lees je hier. Volwassenen en kinderen kunnen dit zelf leren. Baby’s hebben hier hun ouders nog voor nodig. Dan kan ik jou dit als ouder leren zodat jij je baby kunt helpen. 

Ik ben door opleiding en jarenlange ervaring getraind in het waarnemen van subtiele verschuivingen in spanning in je lichaam door onbewuste stress. Omdat ik die aan je terug kan koppelen leer je geleidelijk sensaties waar te nemen en toe te laten die je negeert of wegstopt. Dit zorgt ervoor dat de communicatie tussen je brein en je lijf weer optimaal verloopt. Je systeem kan ontspannen en je autonome zenuwstelsel komt weer in balans. Er zijn dan als het ware geen hick ups meer en je zenuwstelsel geeft door aan je lichaam dat het zijn natuurlijke genezende werk doen.

Naast stressregulatie coaching bied ik, voor mensen die uitgebreidere ondersteuning nodig hebben, ook Equine Assisted Stress Release. Dit is een verdieping in het werken met hoe de toestand in je lichaam je gevoelens en denken kan beïnvloeden en hoe onbewuste emotionele of mentale stress je lichamelijk beïnvloedt. Wil je daar meer over weten? Klik dan op onderstaande button om naar de website over het werken met paarden te gaan.