Ik ben in 1966 geboren in Hilversum. Na mijn middelbare school ben ik naar de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam gegaan. Toen ik verschillende werkzaamheden in de sport had gedaan besloot ik een half jaar te gaan reizen.

Na een reis door Nepal, India en Indonesië ben ik fysiotherapie gaan studeren. Na 8 jaar als fysiotherapeut gewerkt te hebben, maakte ik kennis met osteopathie. De aanpak binnen de osteopathie om een specifieke klacht te behandelen vanuit de bewegingsvrijheid in het totale weefsel sprak mij heel erg aan. In 2005 studeerde ik af en ben ik gaan werken als osteopaat.

Daarnaast deed ik bestuurswerkzaamheden bij de vereniging(NVO) en taken binnen het register (NRO). Tot ik in 2012 de ziekte van Weil kreeg en vervolgens in een depressie terecht kwam. Het was een signaal van mijn lichaam om te onderzoeken waar mijn hart werkelijk ligt. De wens om een nog completere behandeling te kunnen bieden werd groter. Hieruit is in 2014 de inspirerende samenwerking ontstaan met Wieneke Timmermans.

Dat zorgde voor het loslaten van nevenfuncties en gaf mij ruimte voor verdere groei en verdieping in mijn vak. Bewustwording van de oorzaak van klachten speelt hierin een grote rol.

In 1968 werd ik geboren in Den Haag. Mijn HBO opleiding tot dramatherapeut legde een basis voor mijn vak, maar de verdieping in mijn werk kwam pas door wat ik zelf meemaakte.

Op mijn 29e kreeg ik een chronische ziekte. Doordat ik toch steeds weer probeerde om aan het werk te gaan kwam er nog eens een zware burn out overheen. En toen belandde ik permanent in bed.

Om verder gezond te worden dook ik in de relatie tussen lichaam en geest. Ik volgde verschillende trainingen en opleidingen waaronder Somatic Experience en Breathwork. Daardoor ging het steeds beter met me. Ik ontdekte dat elke vorm van stress, en dan vooral de onbewuste, van grote invloed is op je goed voelen en gezond zijn.

Mijn therapeutische achtergrond kwam weer naar boven. Ik wilde een methode ontwikkelen waarmee ik ook anderen kon helpen weer gezond te worden zodat zij niet dezelfde lange zoektocht hoefden te gaan als ik. Zo is mijn stressregulatie coaching ontstaan.

In 2014 is de samenwerking met Marijke geboren om nog meer mensen ontspanning en gezondheid te kunnen brengen. 

Mijn naam is Laura van der Graaf, geboren in 1994 in Rotterdam. Op jonge leeftijd ontdekte ik al gauw mijn passie: Waterpolo. Vanaf mijn 11e mocht ik deelnemen aan de nationale selectie. Zo kwam ik op jonge leeftijd al in aanraking met voeding.

Na mijn middelbare school werd ik profspeelster in het Nederlands team. Ik was keihard aan het trainen en stelde mijn maaltijden met zorg samen. Hierdoor heb ik geleerd hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen en ben ik geïnteresseerd geraakt in de relatie tussen voeding en gezondheid.

Tijdens mijn opleiding Voeding en Diëtetiek verdiepte ik mij steeds meer in ‘Personalized nutrition’ ofwel voeding die compleet op jou als persoon wordt afgestemd. Dit sprak mij heel erg aan, omdat er simpelweg niet een voedingspatroon is dat voor iedereen werkt. Door de mooie resultaten die mijn cliënten behaalden, wist ik al gauw: ‘Dit is het!’ en ben ik voor mijzelf begonnen.

In 2022 is de samenwerking met Marijke en Wieneke begonnen, om jou een compleet pakket te kunnen bieden naar de beste versie van jezelf!